16 kúskov
Cesto:
130 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
45 g mletých mandlí
175 g zmäknutého masla
150 g jemného kryštálového cukru ("cukor krupica")
3 vajíčka, veľ. L
1 espresso (25ml)
1 ks vanilkového cukru
3 PL mlieka
75 g najemno nasekaných vlašských orechov
Poleva:
80 g zmäknutého masla
100 g práškového cukru
250 g karamelu z plechovky*
12 vlašských orechov na ozdobu
*pozri tipy a triky nižšie
Pomôcky:
papierové košíčky na pečenie
Pečieme na strednej priečke cca 20 min, až kým špáradlo nezostane suché. Po upečení necháme dobre vychladnúť na kuchynskej mriežke.
Maslo a cukor vymiešame do ľahučkej peny (7-10 min), potom pridáme karamel a dobre premiešame. Polevou ozdobíme jednotlivé cupcakes a navrch zatlačíme vlašský orech.
Tipy a triky:
- ak nezoženiete karamel v plechovke, ľahko si ho vyrobíte doma. Kondenzované sladené mlieko v plechovke dáme do hrnca a až po okraj plechovky zalejeme vodou. Neprikryté varíme hodinu, potom plechovku otočíme a varíme ďalšiu hodinu. Počas varu prilievame vodu tak, aby plechovka bola stále ponorená vo vode.
Recept adaptovaný odtiaľto.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára